Németh Szilárd megpróbált beszólni Csepel fideszes polgármesterének, de nem pont úgy sült el a dolog, ahogy tervezte

POLITIKA
2021 október 18., 09:35
comments 5

Mintha nem sikerült volna minden konfliktust elsimítania a Fidesz csepeli két erős emberének: év elején jelentek meg arról cikkek, hogy megromlott a viszony a honvédelmi államtitkár, Németh Szilárd, illetve Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd között.

2014-ig Németh volt Csepel polgármestere, ekkor lett parlamenti képviselő. Egyéniben ugyan vereséget szenvedett Szabó Szabolcstól, de listás helyről bejutott az Országgyűlésbe. Németh addigi helyettese, Borbély lett a polgármester, akit 2019-ben újraválasztottak. Ehhez képest érdekesség, hogy a 2018-as parlamenti választáson Németh ismét sima vereséget szenvedett az Együtt színeiben induló Szabótól. Mindenesetre idén év elején arról lehetett olvasni, hogy Borbély megelégelte, hogy Németh Szilárd még mindig gyámkodna felette, és azt is, hogy Németh a birkózóakadémiája számára kezdte el bekebelezni az értékes csepeli ingatlanokat.

A konfliktusról az elmúlt hónapokban nem nagyon lehetett hallani, de hogy nem lehet még minden rendben, azt jelezheti, ahogy hétfőn Borbély Németh posztja alá kommentelt Facebookon. Szemben ugyanis az átlag fideszes politikusi kommenttel, ezt valószínűleg nem Rogánék minisztériuma adta utasításba a polgármesternek. Hétfő délelőtt Németh írt arról az oldalán, hogy bejáráson vett részt az évek óta felújítani tervezett Jedlik Ányos Gimnáziumban, és

„Már csak Borbély Lénárd polgármester úr aláírására várunk, és végre kezdődhet a teljes megújulás...Hajrá, Csepel! Hajrá, JÁG!”

A poszt alatt nem sokkal később megjelent Borbély Lénárd, hogy közölje:

Tisztelt Képviselő Úr! Az Ön által említett kivitelezési szerződést már egy hete aláírtam. Jó munkát kívánok!

Emellett linkelte is az egy héttel ezelőtti posztját, amiben közölte, hogy lezajlott a közbeszerzés, megvan az állami fedezet, és aláírta a kiviteli szerződést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.