Részegen, baltával a kezében hadonászott, amíg egy járókelő ki nem csavarta a kezéből

bűnügy
2021 október 18., 07:55

A Tatabányai Járási Ügyészség számolt be arról honlapján, hogy vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki tavaly februárban Győrszemere községben ittasan sétálni kezdett, közben pedig egy baltával hadonászott és érthetetlenül kiabált.

Az ügyészségi közlemény szerint a férfi a baltával egy ingatlan bejárati kapuját egyszer megütötte, ezzel abban 30.000 forint kárt okozott. Ezután az elkövető a baltával továbbra is hadonászott, ezért odament hozzá egy járókelő, aki a baltát tőle elvette és a földre dobta, amit a térfigyelő kamera rögzített.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a garázda, büntetlen férfival szemben a Győri Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, a lefoglalt baltát mint az elkövetés eszközét kobozza el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.