999 koronavírus-fertőzött van kórházban

járvány
2021 október 19., 07:15

Egy híján ezer koronavírus beteg szorul már kórházi kezelésre. Ez elég nagy emelkedés a múlt pénteki adatokhoz képest. Ugyanakkor az is látszik, hogy egy évvel ezelőtt - még az oltások nélküli időszakban - sokkal gyorsan nőtt a kórházban lévő Covid-fertőzöttek száma. Azt továbbra sem árulják el, hogy a most kórházban lévők közül mennyi az oltatlanok aránya.

link Forrás

A lélegeztetőn lévők száma is emelkedik, 144-en vannak most.

link Forrás

16 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt. Összesen már 30 418 áldozata van hivatalosan a járványnak Magyarországon.

link Forrás

859 új fertőzöttet találtak.

link Forrás

A tesztek száma valamennyire nő, de nem jelentősen az elmúlt hét nap átlaga alapján.

link Forrás

Tovább nőtt a teszteken belül a pozitív vizsgálatok aránya.

link Forrás

Oltásokban nincs áttörés, 2 383-an kapták meg az első oltást tegnap.

link Forrás

A legalább egy oltást kapottak száma továbbra sem éri el a 6 milliót (5 926 446), a második oltást több mint 200 ezerrel kevesebben kapták meg (5 703 088), a harmadikért 1 millió 12 ezren mentek el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.