A Jobbik és a Párbeszéd reagáltak Márki-Zay Péter felvetésére a hetedik parlamenti frakcióról

POLITIKA
2021 október 19., 11:41
comments 100

Márki-Zay Péter, az előválasztás nyertese hétfőn este lengette be, hogy egy hetedik parlamenti frakciót is létrehozna az összefogásban szereplő hat pár frakciója mellé azoknak, akik nem szerepelnek az előválasztást lebonyolító pártok eredeti hatos szövetségében, vagyis gyakorlatilag a saját mozgalmának.

Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje 2021. ooktóber 17-én Budapesten.
photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Az ellenzéki pártok közül a Jobbik és a Párbeszéd az ATV-nek azt mondta, a hat ellenzéki párt egységes álláspontot képvisel abban, hogy ezeket nem a sajtó keresztül intézik.

„Az ellenzéki összefogásban részt vevő hat ellenzéki párt az előzetes megállapodásuk szerint megkezdik a tárgyalásokat az előválasztás utáni teendőkről. Az ilyen felvetéseket ott kell megbeszélni, nem pedig a sajtón keresztül, hiszen az rombolná az ellenzéki összefogásba vetett választói bizalmat. Ehhez eddig is és ezután is tartjuk magunkat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.