Állítólag egy év, és nyit a Rác fürdő

Budapest
2021 október 19., 07:05

Három hónapos felszámolói időhúzás után a főváros fürdőüzemeltető cége végre megkapta a Gellérthegy lábánál lévő Rác fürdő és szálloda kulcsait, írja a Népszava, hozzátéve, hogy az ingatlanok szeptember elsejével kerültek vissza a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) tulajdonába.

A bezárt Rác fürdõ és hotel épülete a Tabánban 2020-ban.
photo_camera A bezárt Rác fürdő és hotel épülete a Tabánban 2020-ban. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Rác fürdő felújítása 2010-ben fejeződött be, azóta azonban nem nyitottak meg, az elszámolási viták miatt több mint tíz éve üresen álló épületek pedig súlyos károkat szenvedtek. A Népszava úgy tudja, hogy már megkezdődött a műszaki állapotfelmérés, a BGYH pedig ezután tesz javaslatot a fővárosi önkormányzatnak a felújítás tervezett ütemére, költségvetésére és finanszírozására.

A felújítás a korábbi becslések szerint 2,5 milliárd forintba kerülhet, és nyolc hónapig tarthat, a terv most az, hogy 2022 novemberében, vagyis egy év múlva tényleg megnyitják a Rác fürdőt.

A Népszava azt írja, egyelőre nem döntöttek a létesítmények későbbi üzemeltetési modelljéről, egyelőre csak az biztos, hogy a fürdőt a BGYH viszi tovább. A szállodára azonban várhatóan piaci szereplőt keresnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.