Állítólag egy év, és nyit a Rác fürdő

2021 október 19., kedd 7:05

Három hónapos felszámolói időhúzás után a főváros fürdőüzemeltető cége végre megkapta a Gellérthegy lábánál lévő Rác fürdő és szálloda kulcsait, írja a Népszava, hozzátéve, hogy az ingatlanok szeptember elsejével kerültek vissza a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) tulajdonába.

A bezárt Rác fürdő és hotel épülete a Tabánban 2020-ban. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Rác fürdő felújítása 2010-ben fejeződött be, azóta azonban nem nyitottak meg, az elszámolási viták miatt több mint tíz éve üresen álló épületek pedig súlyos károkat szenvedtek. A Népszava úgy tudja, hogy már megkezdődött a műszaki állapotfelmérés, a BGYH pedig ezután tesz javaslatot a fővárosi önkormányzatnak a felújítás tervezett ütemére, költségvetésére és finanszírozására.

A felújítás a korábbi becslések szerint 2,5 milliárd forintba kerülhet, és nyolc hónapig tarthat, a terv most az, hogy 2022 novemberében, vagyis egy év múlva tényleg megnyitják a Rác fürdőt.

A Népszava azt írja, egyelőre nem döntöttek a létesítmények későbbi üzemeltetési modelljéről, egyelőre csak az biztos, hogy a fürdőt a BGYH viszi tovább. A szállodára azonban várhatóan piaci szereplőt keresnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt