12-vel ment a busz, halálra gázolt egy elektromos rollerest

baleset
2021 október 20., 08:00
comments 39

Felfüggesztett fogházbüntetést kért az ügyészség a turistabusz sofőrjére, aki tavaly október 11-én halálra gázolt egy elektromos rollerrel közlekedő férfit Budapesten, a Fehérvári úton.

A vádirat szerint a busz a külső sávban haladt, ahonnan a Hauszmann Alajos utcába akart kanyarodni, ezért jobbra indexelt. Amikor zöldre váltott a lámpa, elindult, de a külső sávból nem tudott bekanyarodni a busz mérete miatt, úgyhogy balra indexelt, és átment a belső sávba.

photo_camera A busz a kanyarodás előtt Fotó: Fővárosi Főügyészség

A rolleres ekkor ért a kereszteződéshez a bicikliúton, a sofőr észre is vehette volna a visszapillantó tükörben, de csak a zebrára figyelt, és nem adott elsőbbséget. Amikor elkezdett kanyarodni, a rolleres már a hátsó keréknél volt. Megpróbált leugrani a rollerről, de a kanyarodó busz 12 kilométer/órával haladva nekiütközött, így az illető a busz alá csúszott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt