Egy nap alatt 30-an haltak meg a járványban

járvány
2021 október 20., 07:33
comments 1

30-cal nőtt a koronavírus áldozatainak száma, erre utoljára május végén volt példa. (Az ábrán látható kiugrások hétfőiek, amikor egyszerre közlik a pénteki, szombati és vasárnapi adatokat.) Az elmúlt hetet nézve naponta átlagosan 17-en haltak meg.

link Forrás

Nagyot ugrott a teszteken belül a pozitívak aránya: ez most 10,7 százalék, vagyis minden tizedik minta pozitív, ami április vége óta nem fordult elő. Egy nap alatt 1668 új fertőzöttet találtak, ez május eleje óta példátlan.

link Forrás
link Forrás

Ezer fölé nőtt a kórházban ápolt betegek száma, ez szintén a május végi szintnek felel meg. Ugyanakkor kedvezőbb a mostani adat az egy évvel ezelőttinél: tavaly október 20-án 1960-an voltak kórházban, most 1058-an.

link Forrás

Egy nap alatt most 2718-an kapták meg az első oltásukat, ami magasabb az elmúlt hét nap 2186-os átlagánál.

link Forrás

Adatok, grafikonok a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.