Két orosz vadászgép kísérte az amerikai légierő négy repülőgépét a Fekete-tenger felett

2021 október 20., szerda 9:04
3

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint két orosz Szu-30-as vadászgép kísért két amerikai B-1B hadászati nehézbombázót, illetve két KC-135-ös légi utántöltő repülőgépet a Fekete-tenger felett.

A tájékoztatás szerint előző nap a Fekete-tenger semleges vizei feletti orosz légtérellenőrzés az orosz államhatárhoz közeledő légi célpontokat észlelt. A Fekete-tengeri Flotta tengeri repülési és légvédelmi erőinek két Szu-30-as vadászgépét a térségbe irányították, hogy azonosítsák a légi célpontokat és megakadályozzák az orosz államhatár megsértését.

Fotó: ALEXEY KUDENKO/Sputnik via AFP

A közlemény szerint a külföldi harci gépek később elfordultak az orosz államhatártól, az orosz vadászgépek pedig biztonságosan visszatértek légi bázisukra.

A védelmi tárca szerint az orosz gépek repülése a légtérhasználat nemzetközi szabályainak szigorú betartásával történt, az amerikai gépek nem sértették meg az orosz államhatárt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt