Rabosították a Kétfarkú Kutya Párt jelöltjét

POLITIKA
2021 október 20., 14:49

Pincehelyi Zitát, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Baranya megyei 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületének jelöltje a Facebookon arról írt, hogy a délelőttöt a rendőrségen töltötte, ahol kihallgatták, rabosították („megint, basszus”), aztán hazakísérték házkutatásra.

A rendőrség szerint ugyanis bizonyítékuk van rá, hogy Pincehelyi és Fulmer Gergely (szintén MKKP) július 24. előtt átragasztottak nemzeti konzultációs plakátokat, vagyis rongáltak.

photo_camera Fotó: Pincehelyi Zita MKKP/Facebook

„Megbilincselni, bezzeg, nem voltak hajlandóak, bárhogy bizonygattam, hogy veszélyes vagyok” – viccelődött. „A menza mindenesetre jó, a harcsapörkölt pazar, ha a parlament nem jön össze, a rendőrséghez épülök be. Hátha elévül addig a priuszom” – viccelődött megint.

„A plakáttépés egy (meglehetősen radikális) véleménynyilvánítás. A kormány plakátjait letépő korábbi ügyfeleink - mint minden magánember - véleménynyilvánítási szabadsága alkotmányosan védett” – írta a plakátrongálásokról még 2016-ban a TASZ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.