Új tulajdonosai lettek a kínai vakcinákat beszerző közvetítőcégnek

járvány
2021 október 20., 05:45
comments 1

A tulajdonosi szerkezetben történt legutóbbi változást követően nyolc hónappal új érdekeltségi körbe került a kínai vakcinákat beszerző közvetítőcég – írja az mfor.hu, hozzátéve, hogy ennek ellenére nem lett világosabb a végső tulajdonosok kiléte.

photo_camera Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A kínai vakcinák beszerzésére a Danubia Pharma Kft. kötött szerződést, aminek egyedüli tulajdonosa a Syntonite Med Zrt. Utóbbiban részesedése van a Danubia Pharma ügyvezetőjének, Tuza Máténak, aki korábban úgy fogalmazott, „a cég tulajdonosai magyar szakmai befektetők, akik a hazai egészségügy helyzetének javításában látják a jövőjük zálogát”.

Az Mfor azt írja, október elején változások történtek a korábban is kissé homályos tulajdonosi szerkezetben, legalábbis a cégbíróságra benyújtott papírok szerint a Syntonite Mednél október 6-án közgyűlést tartottak, aminek egyik napirendi pontja a társasági szerződés módosítása volt. A korábbi részvényesek, Tuza Máté és Gergely Csaba Mátyás kiszálltak a cég mögül – a lap hozzáteszi, hogy Tuza operatív szinten ott maradt a társaság élén –, és 50-50 százalékos részesedéssel érkezett két tulajdonos: a Fidenza Magántőkealap és a Grado Magántőkealap.

Utóbbi kettőnek ugyanaz a cég, a Capstone Befektetési Alapkezelő Zrt. a képviselője, aminek pedig a Földvári Gáborhoz és fiához köthető Földvári és Fia Tanácsadó Kft. a tulajdonosa. Földvári többek között a Reál Hungary Zrt. igazgatóságának tagja, de neve az Mfor szerint leginkább a letelepedésikötvény-bizniszből lehet ismert, ő az egyik ciprusi illetőségű közvetítő cégnek, az Innozone Holdings Ltd.-nek a képviselője.

A lap hozzáteszi, hogy bármennyire is Földvári cége kezeli a Fidenza és a Grabo Magántőkealapokat, ez még nem jelenti azt, hogy Földvári ott lenne a két tőkealap tulajdonosai között is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.