Bedurvult a járvány: megduplázódott az új fertőzöttek száma a múlt héthez képest

járvány
2021 október 21., 07:40
comments 5

Nagyon rosszul festenek a ma közzétett járványadatok. 2 361 új fertőzöttet találtak, ez a duplája a múlt csütörtökinek (1 141).

link Forrás

Április végén volt utoljára ilyen magas az egy nap alatt igazolt fertőzöttek száma. (Június óta hétfőnként a hétvégi adatokat összesítve közlik.)

link Forrás

Az igaz, hogy több tesztet végeznek, de nem ennyivel. Hétfőtől csütörtökig ezen a héten 15 százalékkal több tesztet végeztek, mint egy hete. Az igazolt új fertőzöttek száma ugyanakkor 83 százalékkal volt magasabb. A vizsgálatokon belül meredeken nő a pozitív tesztek aránya, már 12 százalék felett van.

link Forrás

Az új fertőzötteknél fontosabb mutató, hogy hány covid-fertőzött van kórházban. A mai jelentés szerint már 1 105. Azt továbbra sem árulják el, hogy közülük mennyien nincsenek beoltva, mindenesetre tavaly ősszel, még az oltás nélküli időszakban ilyenkor már majdnem dupla ennyien voltak kórházban.

link Forrás

Lélegeztetőn 155-en vannak. Tavaly ilyenkor már többen szorultak mesterséges lélegeztetésre.

link Forrás

20 újabb koronavírusos beteg hunyt el. Az egyhetes átlag is jelentősen emelkedik. (A kiugrások a hétvégi összesített adatok.)

link Forrás

Területi bontásban, lakosságarányosan ez a helyzet. A megyék többségében és Budapesten a kéthetes incidencia (az elmúlt két hétben 100 ezer főre vetítve az új fertőzöttek száma) átlépte a 100-as határt.

link Forrás

Az oltási programról a szokásosat lehet írni. 2,6 millióan vannak, akik beoltathatnák magukat, de eddig nem tették. És nagyon kevesen gondolják meg magukat naponta. (Tegnap mindössze 3 075-en.)

Legalább egy oltást 5 932 239-en kaptak, kettőt 5 710 977-en, 1 millió 56 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.