El kell bontani a kerítést a Velence Korzó körül

2021 október 21., csütörtök 14:54
1

A székesfehérvári címzetes főjegyző utasítására el kell bontani a kerítést a Velence Korzóról, amivel az üzemeltető Gomi Kft. ellehetetlenítette, hogy a büfésoron dolgozók bejussanak a területre és dolgozzanak.

„Az önkormányzat ma délelőtt értesült arról, hogy a birtokvédelmi kérelmének helyt adott Székesfehérvár címzetes főjegyzője. Idézet a határozatból: "Kötelezem a Gomi Kft.-t arra, hogy jelen határozatom kézhezvételétől számított 3 napon belül Velence belterületi 1367/28 hrsz. alatti ingatlanon létesített kerítést bontsa le, s a jövőben semmilyen módon ne akadályozza az ingatlanon lévő közcélú közterületek megközelíthetőségét, zavartalan használatát” - olvasható Velence Város Hivatalos Oldalán.

Velence független polgármestere, Gerhard Ákos október eleje óta több szerződésszegést is észlelt a korzót üzemeltető Gomi Kft. részéről, ezért Velence önkormányzata három lépést tett az ügyben:

  • birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, és azonnali ideiglenes intézkedést kért a kerítés ügyében,
  • a parkoló elzárása ügyében feljelentést tett a rendőrségen,
  • az építési hatóságtól tájékoztatást kért arról, hogy a GOMI Kft. milyen építési tevékenység végzésére tett bejelentést és nyújtott be kérelmet, amelynek alapján építési területté nyilvánította a teljes partszakaszt. (via 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt