Karácsony: A miniszterelnök-jelölti vitákat untam, az jutott közben eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabdaedzésre

POLITIKA
2021 október 21., 08:17
comments 34

„A miniszterelnök-jelölti vitákat untam. Ott voltam, tudtam, hogy ezt nagyjából egymillió ember nézi most, és két kérdés között az jutott eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabdaedzésre.”

link Forrás

Ezt Karácsony Gergely mondta a Jelennek adott interjúban, így érzékeltetve azt, ami többször elhangzott az utóbbi időben: hogy „nem volt benne 100 százalékig ebben a kampányban”. Karácsony azt mondja: tudja, hogy azok számára, akik iszonyatosan sokat dolgoztak azon, hogy ő miniszterelnök legyen, ezt hallani sértő lehet, de „nem akar őszintétlen lenni”. A visszalépést érezte önazonos döntésnek.

Ezzel együtt szerinte megérte beszállnia a kampányba. A Fidesz mostanáig ellene készült, ezzel pedig szerinte jól jár az ellenzék.

„A sors olyan forgatókönyvet rakott össze, ami a Fidesz számára a legrosszabb, az ellenzéknek a legjobb. Felborította azt a menetrendet, amit Orbán Viktor rá akart erőltetni az ellenzékre és a választópolgárokra.”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
photo_camera Karácsony Gergely a tévévitán Fotó: botost/444.hu

Szóba került az interjúban az is, hogy tényleg zsarolta-e őt a DK, vagy sem. (A múlt heti események tartalmából: Karácsony azt mondta, Gyurcsány SMS-ekben próbálta zsarolni, mire Gyurcsány azt mondta, mutassa meg ezeket az SMS-eket nyugodtan, mire Karácsony azt mondta, nem mutatja.)

Karácsony a Jelennek azt mondta, ezek a fenyegetések nem büntetőjogilag releváns mondatok voltak, de annál sokkal keményebbek, minthogy a DK mit fog megszavazni a közgyűlésben

„- Hogy nem lesz többet főpolgármester?

- Például.”

Szerinte súlyos mondatok szálltak el a levegőben, de ezeken ő mosolyog, mert nincs következményük.

A teljes interjú:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.