Bepereltek a tanulók egy texasi iskolát, mert a tanáraik levágatták velük a hajukat

külföld
2021 október 22., 15:56
comments 2

Hét tanuló indított pert egy texasi iskolai körzet ellen annak öltözködési szabályai miatt. A Magnolia nevű iskolák ugyanis előírják, hogy a fiúk nem viselhetnek hosszú hajat.

A periratok szerint legutóbb egy kilencéves fiú kapott különböző büntetéseket, amiért hosszú volt a haja. Ez a fiú és társai azért támadták meg az iskolát, mert szerintük ez a szabályozás szembemegy a nemi diszkriminációra vonatkozó szövetségi törvényekkel.

„Tiszteletben tartjuk az állampolgárok jogait arra, hogy hangot adjanak a változtatás iránti véleményüknek” - mondta a Magnolia iskolai körzet szóvivője.

Ehhez az intézményhez 13 000 diák tartozik Houston észak-nyugati részén. A BBC-nek nem kommentálták az ügyet.

A szabály pontosan úgy szól, hogy a fiúk haja nem lóghat rá a szemükre, a fülük aljára és az inggaléron túl. Korábban azzal védték álláspontjukat, hogy ez a viselet „tükrözi a közösségük közös értékeit”.

A perben az ACLU képviseli a diákokat. Azt mondják, az intézmény szabályai hatalmas és helyrehozhatatlan károkat okoznak ezeknek a diákoknak pusztán a nemük miatt. A feljelentést amúgy hat fiú és egy non-bináris tanuló tette meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt