Megoldották a rejtélyes esetet: az extrém hőség miatt halt meg egy háromfős család Kaliforniában

október 22., péntek 5:18
6
Fotó: Good Morning America/Youtube

Jókora fejtörést okozott az amerikai hatóságoknak egy háromfős család halála. A 30 éves Ellen Chungot, 45 éves férjét, Jonathan Gerrisht, valamint egyéves lányukat, Mijut és a kutyájukat augusztus 17-én találták holtan Kaliforniában, a Sierra nemzeti erdőpark mindentől távol eső túraútvonalán.

Világos volt, hogy kirándulás közben vesztették életüket, de ahogy vizsgálták a lehetséges okokat, kénytelenek voltak sorra mindegyiket kizárni. Arra jutottak, hogy se szén-monoxid, se a bányákból származó gázok, se villámcsapás, se öngyilkosság, se kábítószer nem okozhatta a halálukat, írja a Guardian.

Még az ottani folyókban található, mérgező algákra is gyanakodtak, de ezt az elméletet sem sikerült alátámasztani. A hatóságok különös, szokatlan esetként beszéltek az ügyről, és ismeretlen veszélyre hivatkozva lezárták a közelben levő útvonalakat. Csütörtökön aztán előálltak a megoldással:

arra jutottak, hogy az extrém hőség és a kiszáradás okozhatta a vesztüket.Azokban a napokban 43 fok volt a környéken, ahol ráadásul árnyék is alig van. A náluk levő, 2,5 literes vizes palack teljesen kiürült, autójuk másfél kilométerre volt, és térerő híján telefonálni sem tudtak.

Barátjuk elmondása szerint a férj szoftverfejlesztőként dolgozott a Snapchatnél, a feleség pedig korábban jógaoktató volt, mostanában családterapeutának tanult.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt