Megújul a Széna tér

belföld
2021 október 23., 15:05
comments 1

„A Főváros által biztosított forrásból, a II. kerület kivitelezésében újulhat meg a Széna tér, így hamarosan rendezzük az elbontott VOLÁN buszpályaudvar helyét és környezetét” - írja Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester a Facebook oldalán.

A polgármester azt írja, hogy úgy tervezik a felújítást, hogy sok zöld terület legyen, ugyanakkor átjárható maradjon, mert a legtöbben csak átközlekednek a Széna téren. Nemcsak fa és cserje lesz több a Széna téren, hanem egy emlékparkot is létrehoznának.

„Az emlékparkban a helyszín történelmi jelentőségét több különböző tájépítészeti elem és művészeti alkotások idézik fel”:

  • helyet kap a téren három kronoszkóp,
  • megépül az „Emlékek útvesztője” installáció, mely a burkolati felületben elhelyezett versidézetekkel segíti a történelmi események felidézést,
  • az egykori városfal szintén burkolatban elhelyezett installációként jelenik majd meg,
  • egy közeli tűzfalon egy nagy felületű művészeti alkotás idézi majd meg az ’56-os események emlékeit őrzők személyes gondolatait interaktív formában,
  • a koncepció szerint az ’56-os eseményeknek vízjátékkal is emléket állítanak.

Őrsi arról is ír, hogy a Széna tér megújításának első lépése, hogy október 23-án Karácsony Gergellyel elhelyeztek egy időkapszulát az emlékezők üzeneteivel és idézetekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.