Sorra hordják a menhelyekre a britek a karantén alatt beszerzett állatokat

ÁLLAT
2021 október 23., 16:36
comments 2

Visszaviszik az emberek a karantén alatt beszerzett, vásárolt állatokat a menhelyekre az Egyesült Királyságban, mert most már nincs idejük velük foglalkozni.

Csaknem 3,2 millió állatot vettek vagy fogadtak örökbe a britek a karantén alatt, hogy kevésbé unatkozzanak vagy legyenek magányosak az otthonukban, de most, hogy minden visszaállt a normál kerékvágásba, teherré váltak a háziállatok.

A brit menhelyek arról számolnak be, hogy a gazdik úgy csinálnak, mintha az utcán találták volna az állatot, így a menhelyek kénytelenek befogadni őket. Van olyan menhely, amely azt nyilatkozta, hogy 15 éve nem volt ennyi állat náluk.

Ezeket az állatokat ráadásul többnyire az interneten vásárolták, ahol nem tüntették fel az egészségügyi problémáikat, és chippel sem rendelkeznek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.