Szaúd-Arábia, a világ egyik legnagyobb olajexportőre, karbonsemlegességet ígért 2060-ra

gazdaság
2021 október 23., 13:18

Szaúd-Arábia, a világ egyik vezető olajexportőre bejelentette, hogy 2060-ra karbonsemlegességet kíván elérni, ami azt jelenti, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését az éves cél több mint kétszeresére emelik, jelentette be Mohammed bin Szalmán koronaherceg a Saudi Green Initiative eseményén.

Mohammed herceg arról beszélt, hogy a karbonsemlegességet úgy szeretnék elérni, hogy közben megőrzik vezető szerepüket a globális olajpiacon.

A becslések szerint Szaúd-Arábia évente mintegy 600 millió tonna szén-dioxidot bocsát ki, többet, mint Franciaország, és valamivel kevesebbet, mint Németország. Szaúd-Arábia csak a saját kibocsátásainak csökkentését tűzi ki célul, de továbbra is kitermel és exportál fosszilis tüzelőanyagokat Ázsiába és más régiókba. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.