Több tucat szélsőjobboldali „igazságosztót” kapcsolt le a német rendőrség a lengyel határnál

külföld
2021 október 24., 10:59

Több mint 50 paprikaspray-vel, bajonettel, macsetével és gumibottal felfegyverzett szélsőjobboldali önjelölt „igazságosztót” tartóztattak fel Gubennél a német-lengyel határ közelében - közölte a német rendőrség. A férfiak járőrözni akartak, hogy megakadályozzák a migránsok Németországba való bejutását.

A férfiak a Der Dritte Weg (A harmadik út) nevű szélsőjobboldali, neonáci párt hívei, akik a párt felhívására mentek a határra, hogy megállítsák az illegális határátlépőket. A rendőrség elkobozta a fegyvereiket, majd felszólították őket, hogy hagyják el a gubeni körzetet.

photo_camera Közös német-lengyel járőrszolgálat is van. Fotó: PATRICK PLEUL/dpa Picture-Alliance via AFP

Horst Seehofer belügyminiszter vasárnap azt mondta, 800 extra rendőrt vezényeltek a német-lengyel határra, hogy megpróbálják kontrollálni a Belaruszból Lengyelországon át az EU más országaiba tartó menekülthullámot. Seehofer további erősítést is hajlandó küldeni, amennyiben szükséges.

Idén eddig 6162 illegális határátlépő érkezett Németországba ezen a területen. A belügyminiszter hét elején még azt nyilatkozta, nem akarják lezárni a közös határt, de most már belengette, hogy ha nem javul a helyzet, szükség lehet a határellenőrzés visszaállítására - bár ez a döntés már a következő kormány belügyminiszterére hárul. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt