A lejárató anyag szerint a "Márki úr feleségéhez köthető csecsemő elhalálozási eset kiaknázatlan"

POLITIKA
2021 október 25., 13:52
comments 29

Márki-Zay Péter közzétette azt a dokumentumot, amit állítása szerint egy fideszes képviselő adott egy DK-s képviselőnek, hogy az előválasztási kampányban le tudják járatni a hódmezővásárhelyi polgármestert.

Márki-Zay előre jelezte, hogy a 67 oldalas dokumentumban muszáj volt kitakarniuk a személyiségi jogokat sértő részeket, amik nem őt, hanem két másik embert érintenek.

A dokumentum összefoglalója rögtön a feladat meghatározásával indul, ami: „Márki-Zay Péter teljeskörű feltérképezése, minden egyes szempontot figyelembe véve, mozgásainak, működésének motivációinak meghatározása ezáltal, illetően a múltbéli és jelenkor pozíciójának definiálása.”

Munkamódszerként használták a számítástechnikai többlettudást igénylő adatbázisok felkutatását, klasszikus környezettanulmányt, saját archív jegyzetek felhasználását és szakértők bevonását.

„Márki úr gyenge pontjai megtalálhatóak, időrendi sorrendben a mellékletben. Ezen ügyek relatív ismertek,

ugyanakkor, Márki úr feleségéhez köthető csecsemő elhalálozási eset, véleményem szerint kiaknázatlan”

- olvasható a dokumentumban. Pedig valójában nagyon is kiaknázott: az Origonak kétmillió forintot kellett fizetnie Márki-Zay feleségének, amiért valótlanul állították, hogy szülésznőként csecsemők haláláért volt felelős.

A dokumentum készítője nemcsak Márki-Zay bába feleségének történetét tarja kiaknázatlannak az őt lejárató kampányban, hanem azt is, hogy amikor a Márki család kiköltözött Kanadába, akkor azt ők szerencsepróbálásként állították be, a dokumentum informátorai szerint azonban ez nem felel meg a valóságnak, mondván, valakitől önzetlen és bőkezű folyamatos támogatást kaptak.

A dokumentum nagyon óvatosan fogalmaz meg vádakat, arra hivatkozva, hogy „az ügy, közel 22 éves, azaz igencsak elhalványult információkkal dolgoztunk.”

Lényegében azzal vádolják Márki-Zayt, hogy a '90-es években „emelt szintű, szofisztikált” piramisjáték, később MLM rendszerű ügynökhálózat „egyik legproduktívabb és legtehetségesebb fiatal kádere” volt.A vállalkozás azonban egy idő után fizetésképtelen lett, az illetékes hatóság pedig felfüggesztette a vállalkozást, később pedig végelszámolás indult ellene. A végelszámolás befejeztével pedig a Márki család Kanadába költözött, hogy a dolgok „picit ülepedjenek”, és amikor lezárultak a múltbeli ügyek, akkor 2009-ben visszaköltöztek Magyarországra.

A dokumentum mindenféle korábbi cikket, interjút, sőt Wikipédia oldalt is bemásol Márki-Zay Péterrel és feleségével kapcsolatban, de ezek lényegében nem tartalmaznak új információt.

A teljes dokumentum itt érhető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.