Felfutóban a negyedik hullám, naponta 24-en halnak meg

járvány
2021 október 25., 07:27
comments 2

6688 új koronavírusos fertőzöttet azonosítottak a hétvégén Magyarországon, ez majdnem kétszerese az egy héttel ezelőtti adatnak. Jól mutatja a járvány negyedik hullámának felfutását, hogy a péntektől vasárnapig végzett tesztek 12,5 százaléka, míg az előző hétvégén a tesztek 7,3 százaléka volt pozitív.

link Forrás

Ha területi bontásban nézzük, Komáromon és Szabolcson kívül nem találunk olyan megyét, ahol az elmúlt két hétben a százezer lakosra jutó regisztrált fertőzöttek száma 100 alatt lenne. Csongrád-Csanádban 400, Békésben és Szolnok megyében pedig 300 felett van.

link Forrás

A mostani járványhelyzetben ennél is fontosabb a kórházi adatok romlása, most 1588 embert ápolnak, pedig egy hete még 1000 alatt volt ez a szám. Május 22-ig kell visszamennünk, hogy hasonló adatot találjunk.

Kedvezőbb helyzetben vagyunk viszont, mint egy éve, a második hullámban, amikor 2499 kórházi beteget tartottak nyilván. A lélegeztetett betegek számában már kisebb a különbség, most 191-en vannak, egy éve pedig 221-en voltak.

link Forrás
link Forrás

Három nap alatt 75-en haltak meg a járványban, az elmúlt hetet nézve már naponta 24-en veszítik életüket átlagosan.

link Forrás

Az oltások tekintetében nincs meglepetés, továbbra is naponta alig több mint kétezren jelentkeznek az első adagért.

link Forrás

Részletes ábrák, grafikonok a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.