Magyarországra érkezett Marine Le Pen

POLITIKA
2021 október 25., 14:57
comments 8

Az MTI-vel pénteken közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, hogy Orbán Viktor október 26-án Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadja Marine Le Pent, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés elnökét. A találkozó után, amelyen részt vesz Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is, Orbán Viktor és Marine Le Pen sajtónyilatkozatot tesznek.

A Twitteren közzétett kép szerint Le Pen már meg is érkezett hazánkba.

link Forrás

A megbeszélésen szó lesz többek között az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepciójáról és jövőjéről, a migrációs válságról, valamint a több demokratikus jobboldali párt által nyáron elindított európai mozgalom további megerősítéséről – mondta Orbán sajtófőnöke.

Marine Le Pen egyébként jó nagyot bukott júliusban a francia regionális választásokon: a Nemzeti Tömörülés az első fordulóban még öt régióban is első számú esélyesnek tűnt, ezek után meglepetést okozott, hogy sehol sem nyertek. Le Pen szerint a rivális politikai erők együttműködése akadályozta meg pártja jó szereplését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.