November végén elküldik az Antall József Tudásközpont dolgozóinak többségét

POLITIKA
2021 október 25., 06:18

November végén csoportos létszámleépítés jön az Antall József Tudásközpontnál (AJTK) - közölte az intézmény vezetése a dolgozókkal pénteken egy állománygyűlésen a 24.hu szerint. A vezetők szerint a dolgozók többségét elküldik, de az nem derült ki, megvan-e az AJTK kasszájában a pénz a végkielégítésekre.

Ez egybecseng a Népszava pénteken közölt értesülésével, ami szerint legkésőbb januárban bezár az AJTK.

Az intézet gazdálkodására a Direkt36 cikkei irányították rá a figyelmet, ezekből kiderült, hogy Antall József korábbi miniszterelnök fia, Antall Péter vezetése alatt az AJTK drága külföldi utazásokra, luxushotelekre, kirándulásokra költötte a költségvetésük egy részét, miközben összességében majd ötmilliárd forintos állami támogatást kaptak az Orbán-kormánytól.

Szeptember végén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, átvizsgálták a központ gazdálkodását, és arra jutottak, hogy az elszámolás ugyan rendben volt, de az intézmény vezetése több „jó erkölccsel össze nem egyeztethető” tételt fizetett ki a működésre adott keretből.

A 24.hu információi szerint a pénteki állománygyűlésen a vezetők nem ismerték be, hogy hibáztak, nem kértek bocsánatot, inkább sértettség volt rajtuk érezhető. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.