November végén elküldik az Antall József Tudásközpont dolgozóinak többségét

POLITIKA
2021 október 25., 06:18

November végén csoportos létszámleépítés jön az Antall József Tudásközpontnál (AJTK) - közölte az intézmény vezetése a dolgozókkal pénteken egy állománygyűlésen a 24.hu szerint. A vezetők szerint a dolgozók többségét elküldik, de az nem derült ki, megvan-e az AJTK kasszájában a pénz a végkielégítésekre.

Ez egybecseng a Népszava pénteken közölt értesülésével, ami szerint legkésőbb januárban bezár az AJTK.

Az intézet gazdálkodására a Direkt36 cikkei irányították rá a figyelmet, ezekből kiderült, hogy Antall József korábbi miniszterelnök fia, Antall Péter vezetése alatt az AJTK drága külföldi utazásokra, luxushotelekre, kirándulásokra költötte a költségvetésük egy részét, miközben összességében majd ötmilliárd forintos állami támogatást kaptak az Orbán-kormánytól.

Szeptember végén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, átvizsgálták a központ gazdálkodását, és arra jutottak, hogy az elszámolás ugyan rendben volt, de az intézmény vezetése több „jó erkölccsel össze nem egyeztethető” tételt fizetett ki a működésre adott keretből.

A 24.hu információi szerint a pénteki állománygyűlésen a vezetők nem ismerték be, hogy hibáztak, nem kértek bocsánatot, inkább sértettség volt rajtuk érezhető. (24.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.