November végén elküldik az Antall József Tudásközpont dolgozóinak többségét

2021 október 25., hétfő 6:18
7

November végén csoportos létszámleépítés jön az Antall József Tudásközpontnál (AJTK) - közölte az intézmény vezetése a dolgozókkal pénteken egy állománygyűlésen a 24.hu szerint. A vezetők szerint a dolgozók többségét elküldik, de az nem derült ki, megvan-e az AJTK kasszájában a pénz a végkielégítésekre.

Ez egybecseng a Népszava pénteken közölt értesülésével, ami szerint legkésőbb januárban bezár az AJTK.

Az intézet gazdálkodására a Direkt36 cikkei irányították rá a figyelmet, ezekből kiderült, hogy Antall József korábbi miniszterelnök fia, Antall Péter vezetése alatt az AJTK drága külföldi utazásokra, luxushotelekre, kirándulásokra költötte a költségvetésük egy részét, miközben összességében majd ötmilliárd forintos állami támogatást kaptak az Orbán-kormánytól.

Szeptember végén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, átvizsgálták a központ gazdálkodását, és arra jutottak, hogy az elszámolás ugyan rendben volt, de az intézmény vezetése több „jó erkölccsel össze nem egyeztethető” tételt fizetett ki a működésre adott keretből.

A 24.hu információi szerint a pénteki állománygyűlésen a vezetők nem ismerték be, hogy hibáztak, nem kértek bocsánatot, inkább sértettség volt rajtuk érezhető. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt