44 újabb áldozata van a járványnak

járvány
2021 október 26., 07:45

Tovább romlott a járványhelyzet Magyarországon. Egyetlen nap alatt 44 koronavírus-fertőzött hunyt el.

link Forrás

Legutóbb május közepén volt ilyen magas a halálozás 24 órán belül. (Június óta hétfőnként a hétvégi összesített adatokat közlik.)

link Forrás

A hétvégi kevés teszt miatt mindig alacsony keddi adatok sem olyan alacsonyak már, most 1 701 új fertőzöttet találtak.

link Forrás

Ötödik napja duplázódik a regisztrált új fertőzöttek száma az előző hetihez képest.

link Forrás

Az összes vizsgálaton belül meredeken emelkedik a pozitív tesztek aránya is, már 15 százalék felett van. (Továbbra is keveset tesztelnek.)

link Forrás

Kevesebb Covid-fertőzött van kórházban, mint tavaly, vélhetően a védőoltások miatt. De a számuk így is ütemesen emelkedik. 1 685 koronavírus-fertőzött szorul kórházi kezelésre a mai jelenés szerint, 97-tel több, mint egy napja.

link Forrás

197-en vannak lélegeztetőgépen.

link Forrás

Továbbra is magas a nem oltottak aránya. Tegnap mindössze 2 408-an kapták meg az első oltásukat.

link Forrás

5 941 073-an kaptak legalább egy oltást, ami azt jelenti, hogy a 12 év felettiek közül több mint 2,6 millióan nincsenek beoltva. Egy részüknek a korábbi fertőzés miatt lehet védettsége, a többségnek nincs a vírus ellen.

5 721 531-an kaptak két oltást, 1 millió 120 ezren vették fel a harmadik oltást is.

link Forrás

Minden megyében jelentősen emelkedik az új fertőzöttek száma.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.