A Facebook és a YouTube is törölte azt a videót, melyben Bolsonaro azt állítja, a koronavírus elleni oltás AIDS-et okoz

járvány
2021 október 26., 05:35
comments 5

A Facebook és a YouTube is eltávolította platformjairól azt a videót, amin Jair Bolsonaro, Brazília elnöke azt állítja, hogy a koronavírus elleni oltástól AIDS (!) alakulhat ki az embereknél.

photo_camera Jair Bolsonaro. Fotó: Evaristo Sa/AFP

A Facebook szóvivője hétfőn azt mondta, a szabályzatuk nem engedélyez olyan állításokat, amelyek szerint a COVID-19 oltás halált vagy súlyos betegséget okoz. A YouTube néhány órával később azt közölte, hogy Bolsonaro videója megszegte „a COVID-19-cel kapcsolatos orvosi dezinformációra vonatkozó szabályt, mivel azt állította, hogy a vakcina nem csökkenti a fertőzés veszélyét, és hogy más fertőzéseket okoz”. A YouTube emellett hét napra fel is függesztette a brazil elnök csatornáját. Bolsonarónak már korábban is törölte videóját a techóriás, mert hülyeséget beszélt a koronavírus kezeléséről.

Az UNAIDS álláspontja szerint a koronavírus elleni oltások biztonságosak a HIV-fertőzöttek számára is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.