A füzetével védte az államtitkár Varga Juditot a lehallgatásokról szóló kérdésektől

POLITIKA
2021 október 26., 13:00

Kedden hallgatta meg a parlament igazságügyi bizottsága Varga Judit igazságügyi miniszter beszámolóját. A párbeszédes Tordai Bence az ülés után arról írt, hogy „a fideszes többség leszavazta, hogy a ma 100 napos Pegasus-ügyben kérdezhessem a minisztert, kénytelen voltam a folyosón próbálkozni”. Ki is tett egy videót az oldalára, amin a parlamenti folyosókon arról kérdezi a minisztert, hogyan figyelhették meg a Pegasus nevű kémprogrammal Bánáti Jánost, az Ügyvédi kamara korábbi elnökét, ha az ügyvédek esetében csak akkor lehet titkos megfigyelést engedélyezni, ha magát az ügyvédet gyanúsítják bűncselekménnyel. Erre Völner Pál államtitkár a nála lévő füzettel kitakarta a kamerát. Végül némi kergetőzés után Varga Judit annyit mondott: „Minden kérdésre elhangzott már minden válasz.”

A miniszter az esetről az oldalán később azt írta: „Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.