A füzetével védte az államtitkár Varga Juditot a lehallgatásokról szóló kérdésektől

2021 október 26., kedd 13:00
8

Kedden hallgatta meg a parlament igazságügyi bizottsága Varga Judit igazságügyi miniszter beszámolóját. A párbeszédes Tordai Bence az ülés után arról írt, hogy „a fideszes többség leszavazta, hogy a ma 100 napos Pegasus-ügyben kérdezhessem a minisztert, kénytelen voltam a folyosón próbálkozni”. Ki is tett egy videót az oldalára, amin a parlamenti folyosókon arról kérdezi a minisztert, hogyan figyelhették meg a Pegasus nevű kémprogrammal Bánáti Jánost, az Ügyvédi kamara korábbi elnökét, ha az ügyvédek esetében csak akkor lehet titkos megfigyelést engedélyezni, ha magát az ügyvédet gyanúsítják bűncselekménnyel. Erre Völner Pál államtitkár a nála lévő füzettel kitakarta a kamerát. Végül némi kergetőzés után Varga Judit annyit mondott: „Minden kérdésre elhangzott már minden válasz.”

A miniszter az esetről az oldalán később azt írta: „Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt