Egy száműzött hírszerző szerint a szaúdi koronaherceg „együttérzésre képtelen pszichopata”

külföld
2021 október 26., 5:55
comments 2

Szaad Aldzsabri, Szaúd-Arábiából száműzött korábbi hírszerző szerint Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg „együttérzésre képtelen pszichopata”. Az amerikai CBS televízió által készített interjúban az országából 2017-ben elmenekülő hírszerző azt mondta, a koronaherceg egy alkalommal még azzal is kérkedett, hogy bármikor megölethetné Abdullah királyt, Szaúd-Arábia tényleges uralkodóját, és a saját apját ültethetné a helyére.

Aldzsabri szerint egy volt kollégája 2018-ban figyelmeztette, hogy Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolása után érte is küldtek bérgyilkosokat Kanadába.

A volt hírszerző emellett az amerikai kormány és az amerikai nép segítségét kérte a Szaúd-Arábiában bebörtönzött gyerekei kiszabadításában. Két legfiatalabb gyerekét azután börtönözték be, hogy ő elmenekült az országból. Ezzel a szaúdi uralkodócsalád valószínűleg azt akarja elérni, hogy Aldzsabri visszatérjen Szaúd-Arábiába. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt