Egy száműzött hírszerző szerint a szaúdi koronaherceg „együttérzésre képtelen pszichopata”

külföld
2021 október 26., 05:55
comments 2

Szaad Aldzsabri, Szaúd-Arábiából száműzött korábbi hírszerző szerint Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg „együttérzésre képtelen pszichopata”. Az amerikai CBS televízió által készített interjúban az országából 2017-ben elmenekülő hírszerző azt mondta, a koronaherceg egy alkalommal még azzal is kérkedett, hogy bármikor megölethetné Abdullah királyt, Szaúd-Arábia tényleges uralkodóját, és a saját apját ültethetné a helyére.

link Forrás

Aldzsabri szerint egy volt kollégája 2018-ban figyelmeztette, hogy Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolása után érte is küldtek bérgyilkosokat Kanadába.

A volt hírszerző emellett az amerikai kormány és az amerikai nép segítségét kérte a Szaúd-Arábiában bebörtönzött gyerekei kiszabadításában. Két legfiatalabb gyerekét azután börtönözték be, hogy ő elmenekült az országból. Ezzel a szaúdi uralkodócsalád valószínűleg azt akarja elérni, hogy Aldzsabri visszatérjen Szaúd-Arábiába. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.