Erősen növekszik a koronavírus-koncentráció a szennyvízben

járvány
2021 október 26., 07:13
comments 1

Markánsan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az internetes oldalán.

Azt írták: a 42. héten a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron és Tatabányán, valamint a Budapest környéki agglomerációban.

Csökkenés egyedül Miskolcon volt tapasztalható. A vizsgált települések közel felében már emelkedett koncentrációt mértek a 42. héten. Az NNK azt kéri: aki még nem tette, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

A szennyvíz koronavírus-koncentrációja általában jól előrejelzi az elkövetkező napok járványügyi trendjeit, hiszen a szennyvízben már azelőtt megjelenik a vírus, hogy az embereken tünetek jelentkeznének, és - rossz esetben - kórházba kerülnének.

photo_camera Fotó: Novák Anikó

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.