Pápua Új-Guineában jóváhagyták a tömeges temetéseket a hullaházak tehermentesítése érdekében

külföld
2021 október 26., 04:31

Állami engedélyekkel 200 embert helyeznek el egy tömegsírban Pápua Új-Guineában, miután a főváros, Port Moresby kórházainak hullaházai annyira megteltek koronavírusos halottakkal, hogy a testek már csak egymás tetején férnek el. A 200 holttestet egyetlen hullaházból hozzák, ahol egyébként 300 halottat tárolnak, miközben a létesítmény 60 test befogadására készült.

Szükségkórház a fővárosban
photo_camera Szükségkórház a fővárosban Fotó: ANDREW KUTAN/AFP

Port Moresby vezetői a város lezárására készülnek, hátha ezzel sikerül valamelyest csökkenteni a koronavírus terjedési sebességét. Az országban alig az emberek 1 százaléka van két dózissal beoltva a koronavírus ellen, a lakosok ugyanis nem igazán bíznak az oltást végző állami alkalmazottakban, sokukat meg is támadták, miközben a vidéket járták.

Az országban több incidenst fel is vettek, egy október 18-án készült videón például dühös helyiek kövekkel dobáltak meg egészségügyi dolgozókat, és azt kiabálták nekik: „Vigyétek innen a mikrocsipeket”. Senki sem sérült meg, de a rendőröknek kellett feloszlatniuk a feldühödött tömeget, és szemtanúk szerint ilyenkor a hangoskodók miatt azok sem merik kérni az oltást, akik egyébként szeretnék beadatni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.