Tíz év börtönt kapott az ISIS-feleség, aki hagyta a napon szomjan halni a rabszolgaként tartott jazidi kislányt

bűnügy
2021 október 26., 08:04
comments 16

Tíz év börtönbüntetésre ítélte a müncheni Felsőbb Területi Bíróság bíróság azt az ISIS-tag nőt, aki hagyott meghalni a napon egy ötéves jazidi kislányt. Jennifer W-t emberiesség elleni bűntett vádjában mondták ki bűnösnek, mivel rabszolgaságra kényszerített egy másik embert, ami halállal végződött, illetve amiatt is, hogy egy terrorszervezet tagja volt - közölte a bíróság szóvivője, Florian Gliwitzky.

Jennifer W. 2015-ben Irakban élt ISIS-harcos férjével, amikor a férfi megvett egy jazidi nőt és kislányát rabszolgának. A férfi minden nap bántalmazta őket, a gyereket egyszer olyan erővel lökte a földre, hogy megsérült a válla. A kislány elkezdett éjszaka bepisilni, egy ilyen eset után a férfi pórázra kötötte, és kiállította a tűző napra. „Amikor Jennifer W. meglátta így a gyereket, szólt a férjének, hogy csináljon valamit, különben meg fog halni. Ő maga viszont nem tett semmit, hogy megmentse a kislányt” - mondta a szóvivő.

Jennifer W., a vádlott a müncheni bíróságon
photo_camera Jennifer W., a vádlott a müncheni bíróságon Fotó: SVEN HOPPE/dpa Picture-Alliance via AFP

A kislány anyja volt a koronatanú, részt vett az ítélethirdetésen is. Utána azt nyilatkozta: „Nagyon nehéz volt végighallgatnom az ítélethirdetést. Minden emlék rám tört. Örülök, hogy hat év után a német bíróság úgy döntött, a vádlott is felelős a lányom haláláért, de őt már a világon semmilyen ítélet nem hozza vissza.”

Jennifer W. az első ISIS-tag a világon, akit jazidiekkel szemben elkövetett nemzetközi bűncselekmény miatt ítéltek el. A tárgyalás 77 napig tartott, a vádlott végig tagadott. Az ítélet egyelőre nem jogerős, védőjének hét napja van fellebbezni a német főügyészségnél. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.