Több településen megnőtt a légszennyezettség a szálló por miatt

környezet
2021 október 26., 06:50
comments 1

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) keddi adatai szerint Sajószentpéteren egészségtelen a levegőminőség. Nyíregyháza, Miskolc, Oszlár, Kazincbarcika, Putnok, Salgótarján, Dorog és Várpalota levegőjét kifogásoltnak minősítették a magas szállópor-koncentráció miatt.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen, a negyedik a veszélyes minősítés. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írta: kedden és szerdán nem várható javulás a levegőminőségben. (MTI)

Salgótarján, 2018. november 14...Talajmenti pára és füst Salgótarjánban 2018. november 14-én. A Nemzeti Népegészségügyi Központ elõzõ napi tájékoztatása szerint több településen romlott a levegõ minõsége, öt városban egészségtelennek minõsítették a levegõt a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt, további tizenhat településen kifogásolt volt a levegõ minõsége...MTI/Komka Péter
photo_camera Talajmenti pára és füst Salgótarjánban 2018. november 14-én. A Nemzeti Népegészségügyi Központ előző napi tájékoztatása szerint több településen romlott a levegő minősége, öt városban egészségtelennek minősítették a levegőt a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt, további tizenhat településen kifogásolt volt a levegő minősége...MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.