A járvány ellenére sem rendelhető el home office az államigazgatásban, emiatt belső utasításokkal próbálják megoldani a helyzetet

járvány
2021 október 27., 09:40
comments 3

„Miközben a kormány azt hajtogatja, hogy »oltás alapú védekezés történik«, az államigazgatás számos területén a hivatalokban sorra fertőződnek meg az emberek, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.- él belső utasításokkal próbálják megoldani a helyzetet” – írja olvasónk, hozzátéve, hogy tavaly a járvány miatt az MNV Zrt.-nél dolgozók többsége otthonról végezte a munkáját, vagyis működhetne ez a megoldás is, mert most „tömegével betegszenek meg az emberek több igazgatóságon is”, de „központi utasítás szerint nem rendelhető el home office”.

Az MNV belső utasításairól olvasónk által küldött screenshot szerint az MNV-nél a járvány terjedése miatt október 14. óta ellenőrzik minden, a székházba belépő ember testhőmérsékletét. Ha valakinél 37,5 celsius foknál magasabb értéket mérnek, „az érintett személy nem léphet be az épületbe, otthonába vissza kell térnie és fel kell vennie a kapcsolatot háziorvosával”. Emellett arra kérnek mindenkit, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, azokat pedig, „akinek akár csak enyhe felsőlégúti panaszai vannak”, arra kérik, hogy „a közösségi terekben, tárgyalókban, közös irodákban szíveskedjenek folyamatosan maszkot viselni”.

Az MNV belső utasításai szerint mindezek mellett október 19-től olyan értekezleteket, amelyeken öt főnél több ember venne részt, csak online tarthatják meg. A levelet azzal zárják, hogy a maszk viselése „még” nem kötelező, de ajánlott a székházban.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Orbán Viktor október közepén a Kossuth rádióban úgy fogalmazott, „jó, ha van a zsebünkben egy maszk”, de „ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy a maszk megvéd minket”, mert „egyetlen dolog véd meg minket”, az oltás.

Egy nappal később, miután Karácsony Gergely főpolgármester levélben kezdeményezte, hogy a kormány vagy írja elő a zárt terekben, a tömegközlekedésen, boltokban és más közösségi helyiségekben a maszkviselést, az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV-nek a következővel reagált: „A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben, ma már van vakcina és a lakosság 60%-a védett.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.