Blockbuster akciófilm-trailerrel jelentkezett Tallinnból Szijjártó 007 Péter

2021 október 27., szerda 9:09
14
Érkezés kedd éjszaka a tallinni támaszpontra Fotó: KIRALY MARTON KKM/copywright MARTON KIRALY

Alighanem komoly tárgyalásokra készül a Külügyminisztériumot vezető Szijjártó Péter Tallinnban, mert olyan katonás hangulatban utazott el kedd éjszaka Észtországba, mintha már másnap délután éles bevetésen venne részt a Pszkovi-tó menti határterületeken.

Észtországban a NATO keleti szárnyán elhelyezkedő országok külügyminiszterei tartanak értekezletet a kontinens biztonsági kihívásairól. A tét Szijjártó szerint az életben maradásunk, azaz az illegális migráció megállítása, a veszély pedig egyszerre két oldalról leselkedik ránk, mert a minap már az ENSZ menekültügyi főbiztosa is azt javasolta Lettországnak, hogy engedjenek be bevándorlókat.

Hogy ez a fenyegetés mennyire valós, arról tanúskodik a miniszter blockbuster-trailereket megszégyenítő megérkezése a tallinni légtérbe.

Már a repülőgépről árgus szemekkel, felderítő módjára pásztázta a terepet, a szárazföldön landolva aztán minden fontos bevetési egységgel és hadi parancsnokkal lepacsizott, mielőtt bepattant a száguldó Mercedes-konvojba, hogy a rejtélyes fekete öltönyösök társaságában időben megérkezzen a csúcs helyszínére.

Ez nem az első epizód egyébként, az igazán figyelmes nézők emlékezhetnek az első rész hasonló hangulatú előzetesére, amit még januárban közölt a csatorna a zúzmarás Moszkvából.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt