Megvásárolta a Telenor montenegrói leányvállalatát a 4iG

gazdaság
2021 október 27., 13:38

Megvásárolja a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagját a 4iG - írja az Mfor.hu. Hogy mennyit fizet a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő, állami megbízásokkal bőven megkínált magyar cég a megállapodás értelmében a PPF Telecom Group-nak, azt nem közölte a 4iG.

A Telenor Montenegro a délszláv ország vezető mobilszolgáltatója, 2020-ban 44 millió eurós árbevételt könyvelt el. „A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, melynek megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában. Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT piacon.” - közölte a szerződés aláírásakor Jászai Gellért.

A 4iG idén augusztusban távközlési szuperholding létrehozásáról írt alá megállapodást a magyar állami Antenna Hungáriával. A megállapodás arról szól, hogy olyan stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalatot hozzanak létre, ami versenyképes piaci szolgáltatások mellett és kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül. A 4iG ezzel együtt írásban megállapodott az Antenna Hungária tulajdonrészének megszerzéséért, a tranzakcióval a 4iG többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungáriában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.