Megvásárolta a Telenor montenegrói leányvállalatát a 4iG

gazdaság
2021 október 27., 13:38
comments 3

Megvásárolja a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagját a 4iG - írja az Mfor.hu. Hogy mennyit fizet a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő, állami megbízásokkal bőven megkínált magyar cég a megállapodás értelmében a PPF Telecom Group-nak, azt nem közölte a 4iG.

A Telenor Montenegro a délszláv ország vezető mobilszolgáltatója, 2020-ban 44 millió eurós árbevételt könyvelt el. „A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, melynek megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában. Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT piacon.” - közölte a szerződés aláírásakor Jászai Gellért.

A 4iG idén augusztusban távközlési szuperholding létrehozásáról írt alá megállapodást a magyar állami Antenna Hungáriával. A megállapodás arról szól, hogy olyan stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalatot hozzanak létre, ami versenyképes piaci szolgáltatások mellett és kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül. A 4iG ezzel együtt írásban megállapodott az Antenna Hungária tulajdonrészének megszerzéséért, a tranzakcióval a 4iG többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungáriában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt