Gulyás Gergely szerint a CÖF-logós önkormányzati buszok nem a Békemenetre érkeztek, hanem az állami megemlékezésre

képzavar
2021 október 28., 11:49

A kormányinfón a Telex rákérdezett, miért voltak láthatóak a Magyar Falu Program keretéből beszerzett önkormányzati buszok is a Békemenetre érkező járművek között szombaton a Rákóczi úton. Gulyás Gergely azzal védekezett, hogy szerinte ezek nem a Békemenetre hozták az embereket: „Állami megemlékezés volt a Rákóczi út közelében, szerintem az nagyon helyes, ha a mindenkori kormány állami megemlékezésén való részvételt magyar falubuszok segítik.”

Csakhogy a falupromramos buszok ablakán ott virított a Békemenetet szervező CÖF logója és a parkolási helyet meghatározó sorszám.A Népszava is fotózott hasonlót.

photo_camera Fotó: Haszán Zoltán/444

Arra a kérdésre, hogy ki fizeti ezeknek a buszoknak a működtetését, a miniszter azt mondta, a működést az egyes önkormányzatok finanszírozzák, míg a buszokat a magyar faluprogram keretében szerzik be. Majd külön kiemelte: „Az az állítás nem felel meg a valóságnak, hogy ez egy pártrendezvény volt. Ez volt a hivatalos állami megemlékezés. A hivatalos állami megemlékezésre nagy baj lenne, ha egyébként állami buszokkal nem lehetne jönni.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.