Gulyás Gergely szerint a CÖF-logós önkormányzati buszok nem a Békemenetre érkeztek, hanem az állami megemlékezésre

2021 október 28., csütörtök 11:49
22

A kormányinfón a Telex rákérdezett, miért voltak láthatóak a Magyar Falu Program keretéből beszerzett önkormányzati buszok is a Békemenetre érkező járművek között szombaton a Rákóczi úton. Gulyás Gergely azzal védekezett, hogy szerinte ezek nem a Békemenetre hozták az embereket: „Állami megemlékezés volt a Rákóczi út közelében, szerintem az nagyon helyes, ha a mindenkori kormány állami megemlékezésén való részvételt magyar falubuszok segítik.”

Csakhogy a falupromramos buszok ablakán ott virított a Békemenetet szervező CÖF logója és a parkolási helyet meghatározó sorszám.A Népszava is fotózott hasonlót.

Fotó: Haszán Zoltán/444

Arra a kérdésre, hogy ki fizeti ezeknek a buszoknak a működtetését, a miniszter azt mondta, a működést az egyes önkormányzatok finanszírozzák, míg a buszokat a magyar faluprogram keretében szerzik be. Majd külön kiemelte: „Az az állítás nem felel meg a valóságnak, hogy ez egy pártrendezvény volt. Ez volt a hivatalos állami megemlékezés. A hivatalos állami megemlékezésre nagy baj lenne, ha egyébként állami buszokkal nem lehetne jönni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt