Három New York-i általános iskola is betiltotta a Squid Game-es halloweeni jelmezt

ünnep
2021 október 28., 15:50
comments 2

Három New York-i általános iskola is betiltotta a Squid Game-es halloweeni jelmezt attól tartva, hogy a Netflix véres dél-koreai sorozatáért rajongó gyerekek a jelmezzel az erőszakot éltetnék.

A sorozat hitelkárosultak koncentrációs táboráról szól, ahol felnőtt embereknek gyerekjátékokat kell játszaniuk, és aki mind a hat körön továbbjut, elviheti a több milliárdos főnyereményt, aki viszont kiesik, az meghal. Az USA-ban 17 éves kortól ajánlják a megtekintését.

A három New York-i iskolában emailben figyelmeztették a szülőket, hogy a sorozat nagyon erőszakos, ezért nem lenne megfelelő a Squid Game-re emlékeztető halloweeni jelmez.

photo_camera Fotó: Youngkyu Park/AFP

A tanulók a szünetekben állítólag újrajátszották a sorozat egyes jeleneteit, az igazgatók pedig figyelmeztették a szülőket, hogy „az erőszakos viselkedéssel kapcsolatos játékok nem megfelelőek”.

A New York-i Fayetteville–Manlius-iskolakörzetben létezik útmutató arról, hogy a fegyverre emlékeztető kellék és a túl véres vagy ijesztő jelmezek betiltandók.

Egyes szülők felháborodtak a tiltás miatt, hiszen csak egy jelmezről van szó, és a Halloween eleve arról szól, hogy félelmetes dolgoknak öltöznek be a gyerekek.

Még jó, hogy Magyarországon nincs halloween… (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.