Okmányirodai korrupció miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

bűnügy
2021 október 28., 9:56
comments 2

Korrupció miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy gépjárműkereskedők megbízott okmányügyintézőjeként tevékenykedő férfi ellen. A vád szerint a férfi 2016 novembere és 2017 áprilisa között két okmányirodai alkalmazottat fizetett le azért, hogy gyorsítottan, soron kívül intézzék gépkocsik forgalomba helyezését, illetve kivonását.

A vád szerint 47 gépkocsira kért gyorsított okmányirodai ügyintézést. Ennek érdekében az egyik lefizetett okmányirodai alkalmazottnak több tízezer forintot ténylegesen is átadott. Volt, hogy az ügyintéző postaládájában helyezte el a vesztegetési pénzt.

A vádirat szerint a két ügyintéző mások javára is visszaélt hivatali helyzetével, kérésükre a közlekedési nyilvántartásból adatokat kértek le és tettek megismerhetővé, hogy mentesítsék az érintetteket a hivatalos ügyintézés adminisztratív terhei alól. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt