Részletekben adhatják át a 3-as metró középső szakaszát

gazdaság
2021 október 28., 05:42

Részletekben adhatják át a 3-as metró felújított középső szakaszát a Népszava értesülései szerint. A lap úgy tudja, hogy három megállót - a Klinikákat, a Corvin-negyedet és a Kálvin teret - már 2022 májusában átadhatnak. A Deák téri csomópont 2022 végére készülhet el, a teljes szakaszt azonban csak 2023. március 15-én adhatják át.

A Népliget állomás vágányait rögzítik szakemberek az M3-as metró déli szakaszának felújítási munkálatai során 2020. február 5-én.
photo_camera A Népliget állomás vágányait rögzítik szakemberek az M3-as metró déli szakaszának felújítási munkálatai során 2020. február 5-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A lap cikkében ezt késésként jellemzi, bár a BKV azt mondta nekik, hogy a kivitelezési munkák szerződés szerinti határideje 2023. január 6., amit még követ a műszaki átadás-átvétel és a próbafutások. A cég ez alapján azt írta a Népszavának, hogy "a teljes felújított metróvonal átadása továbbra is 2023 első negyedévében várható", a hatályos uniós támogatási szerződés értelmében a befejezési határidő 2023. június 29., addigra kell rendezni a felszínt, elbontani az ideiglenes buszmegállókat.

A BKV hivatalosan azt közölte a lappal, hogy a Swietelskyvel kötött szerződés alapján a munkák befejezésének határideje 2023. január 6., amit a műszaki átadás-átvételi eljárás követ. Erre elvben 30 nap van, de például a déli szakasz felújítása után néhány nap alatt megtörtént.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.