Ungár Péter: Tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális

POLITIKA
2021 október 28., 17:41
comments 23
photo_camera Ungár Péter napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője interjút adott a Magyar Hangnak, amiben arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Márki-Zay Péter többször is a miniszterelnök fiának szexuális orientációjával kapcsolatban nyilatkozott.

Ungár – aki vállaltan homoszexuális – azt mondta: „Drámaian nem értek egyet azzal, ahogy Orbán Gáspár orientációjáról beszélt. Viszont legitim arról beszélni, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek. A különbség, hogy XY fideszes politikus közhatalmat gyakorol, Orbán Gáspár pedig nem.”

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a fél kormány meleg, Ungár – aki egyébként már csak az anyján, Schmidt Márián keresztül is régóta ismer sok fideszest – azt mondta, nem vezet „Google Excel táblát a fideszesek szexuális orientációjáról”,

de „mint a homoszexuális világban eléggé jártas ember azt tudom mondani: tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt