Joe Biden megérkezett Európába

külföld
2021 október 29., 05:44

Joe Biden amerikai elnök azért jött Európába, hogy két nemzetközi csúcstalálkozón is részt vegyen.

photo_camera Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Biden gépe pénteken kora reggel landolt Rómában, ahova a G20-csúcstalálkozóra érkezett, ahol a globális minimumadóról tárgyalnak. A katolikus amerikai elnök pénteken Ferenc pápával is találkozik a Vatikánban.

Vasárnap este Skóciába utazik, hogy Glasgow-ban az ENSZ COP26 néven ismert klímakonferenciáján vegyen részt. Biden most igyekszik azt az üzenetet közvetíteni, hogy az Egyesült Államok ismét részt vesz a globális felmelegedés elleni küzdelemben, miután elődje, Donald Trump kilépett a párizsi klímaegyezményből. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.