Már 2 130 koronavírus-fertőzött van kórházban

járvány
2021 október 29., 07:40
comments 1

4 041 új fertőzöttet jelentettek ma reggel.

link Forrás

A járvány berobbanását mutatja, hogy 83 százalékkal több új fertőzöttet regisztráltak a héten, mint egy héttel korábban. Legutóbb fél éve, áprilisban találtak olyan sok új fertőzöttet, mint ezen a héten (19 594).

link Forrás

Rossz hír, hogy az összes teszten belül tovább nő a pozitív vizsgálatok aránya, már 17,5 százalék.

link Forrás

A legfontosabb adat továbbra is a kórházban lévők száma. Ez sem mutat jól. Alacsonyabb ugyan a kórházi kezelésre szorulók száma, mint egy éve (most 2 130, egy éve 3 197 volt), viszont meredeken emelkedik, nagyjából egy hetes csúszással követve a tavalyi görbét.

link Forrás

A lélegeztetőgépen lévők száma is nő.

link Forrás

37 újabb áldozata van a járványnak.

link Forrás

Egy hét alatt összesen 237-en hunytak el, legutóbb öt hónapja volt ilyen sok áldozat 7 nap alatt.

link Forrás

Jelenleg lakosságarányosan Csongrádban, Békésben és Jász-Nagykunban a legrosszabb a járványhelyzet.

link Forrás


A romló járványadatok nem igazán hatnak azokra, akik nem akarják felvenni az oltást. Tegnap 3 174-en gondolták meg magukat, és adatták be mégis az első adag vakcinát. A legalább egy adaggal beoltottak száma ezzel 5 950 259 lett, vagyis a 6 milliót sem éri el. Két oltást 220 ezerrel kevesebben, 5 731 651-en kaptak. A harmadik oltást már 1 millió 191 ezren adatták be. Szakértők szerint az immunrendszer megerősítése emlékeztető oltással mindenkinek javasolt.

link Forrás

Hogy hogyan alakul a járvány, az most egy ideig nem derül ki, mert csak kedden közölnek majd új adatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.