Szijjártó Péter örömmel jelentette be Kóka János közpénztámogatással épült magánkórházának fejlesztését

2021 október 29., péntek 12:45
7

Idősebb olvasóink emlékezhetnek egy SZDSZ nevű pártra és Kóka János nevére. Ő volt a Gyurcsány-kormányok gazdasági minisztere és 2007-től kis ideig az említett párt elnöke is. Mutatok róla egy videót memóriafrissítés gyanánt:

Ez az anyag ma került ki a külügyminiszter Facebook-oldalára. Arról számolnak be, hogy milyen szép magánklinika lett abból a 287 milliós, vissza nem térítendő támogatásból, amelyet tavaly kapott a kormánytól Kóka Doktor24 nevű cége a koronavírus hatásainak leküzdésére. Nem ez az első videó, amiben együtt szerepel Szijjártó Péter és Kóka János. Sőt, a kétezres évek közepén, amikor előbbi az ellenzéki Fidesz szóvivője, utóbbi pedig miniszter volt, számos híradós anyagban közösködtek.

Az alábbi bejátszóban például a mostani külügyminiszter arról beszél, hogy mennyire rossz ötlet magántőkét hozni az egészségügybe, míg Kóka azzal riogat, hogy még a koalíciót is elhagyja az általa vezetett párt, ha nem nyitják meg a pénztárakat a befektetők előtt.

A magántőke nélkül nincs közegészségügyi reform - érvel Kóka 2008-ban. Tizenöt év sem telt el és most közpénz segítségével építhette meg magánkórházát az egykori gazdasági miniszter.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt