Szijjártó Péter örömmel jelentette be Kóka János közpénztámogatással épült magánkórházának fejlesztését

gazdaság
2021 október 29., 12:45
comments 6

Idősebb olvasóink emlékezhetnek egy SZDSZ nevű pártra és Kóka János nevére. Ő volt a Gyurcsány-kormányok gazdasági minisztere és 2007-től kis ideig az említett párt elnöke is. Mutatok róla egy videót memóriafrissítés gyanánt:

link Forrás

Ez az anyag ma került ki a külügyminiszter Facebook-oldalára. Arról számolnak be, hogy milyen szép magánklinika lett abból a 287 milliós, vissza nem térítendő támogatásból, amelyet tavaly kapott a kormánytól Kóka Doktor24 nevű cége a koronavírus hatásainak leküzdésére. Nem ez az első videó, amiben együtt szerepel Szijjártó Péter és Kóka János. Sőt, a kétezres évek közepén, amikor előbbi az ellenzéki Fidesz szóvivője, utóbbi pedig miniszter volt, számos híradós anyagban közösködtek.

Az alábbi bejátszóban például a mostani külügyminiszter arról beszél, hogy mennyire rossz ötlet magántőkét hozni az egészségügybe, míg Kóka azzal riogat, hogy még a koalíciót is elhagyja az általa vezetett párt, ha nem nyitják meg a pénztárakat a befektetők előtt.

A magántőke nélkül nincs közegészségügyi reform - érvel Kóka 2008-ban. Tizenöt év sem telt el és most közpénz segítségével építhette meg magánkórházát az egykori gazdasági miniszter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.