Szijjártó Péter örömmel jelentette be Kóka János közpénztámogatással épült magánkórházának fejlesztését

gazdaság
2021 október 29., 12:45

Idősebb olvasóink emlékezhetnek egy SZDSZ nevű pártra és Kóka János nevére. Ő volt a Gyurcsány-kormányok gazdasági minisztere és 2007-től kis ideig az említett párt elnöke is. Mutatok róla egy videót memóriafrissítés gyanánt:

link Forrás

Ez az anyag ma került ki a külügyminiszter Facebook-oldalára. Arról számolnak be, hogy milyen szép magánklinika lett abból a 287 milliós, vissza nem térítendő támogatásból, amelyet tavaly kapott a kormánytól Kóka Doktor24 nevű cége a koronavírus hatásainak leküzdésére. Nem ez az első videó, amiben együtt szerepel Szijjártó Péter és Kóka János. Sőt, a kétezres évek közepén, amikor előbbi az ellenzéki Fidesz szóvivője, utóbbi pedig miniszter volt, számos híradós anyagban közösködtek.

Az alábbi bejátszóban például a mostani külügyminiszter arról beszél, hogy mennyire rossz ötlet magántőkét hozni az egészségügybe, míg Kóka azzal riogat, hogy még a koalíciót is elhagyja az általa vezetett párt, ha nem nyitják meg a pénztárakat a befektetők előtt.

A magántőke nélkül nincs közegészségügyi reform - érvel Kóka 2008-ban. Tizenöt év sem telt el és most közpénz segítségével építhette meg magánkórházát az egykori gazdasági miniszter.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.