Kóka János cége 287 milliót kapott a kormánytól a koronavírus hatásainak leküzdésére

képzavar
2020 június 04., 13:45

Bár a kormányoldalon még ma is szívesen emlegetik az SZDSZ-t úgy, mint minden baj okozóját, de ennek ellenére a megboldogult párt korábbi elnöke, Kóka János egész simán megtalálta a helyét a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Miután kiderült, hogy a kormányzati delegációval utazott Szaúd-Arábiába vagy Szingapúrba, ráadásul diplomata útlevelet is kapott, Kóka a Magyar Narancsnak arról beszélt, hogy Orbán Viktorral és Szijjártó Péterrel is tegeződik, és az utóbbinak egyébként is jó véleménnyel van képességeiről.

Ez a jó viszony még ma is tarthat, mert csütörtökön Szijjártó Péter egy közös képet posztolt Kókával a politikusi oldalára a Külügyminisztérium egyik rendezvényéről, amin újabb három cégnek adta át támogatást a koronavírus hatásainak ellensúlyozására. Köztük volt a Doktor24 Medicina Zrt. is, aminek Kóka János az igazgatósági elnöke.

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A cég 287 millió forintot kapott a magyar államtól egy 574,5 milliós beruházáshoz. Szijjártó Péter a képhez azt írta: elismerés illeti a cégvezetőket a bátorságért, hogy a jelenlegi világgazdasági körülmények között is készek beruházni.

Egyébként amikor tavaly ősszel a Fidesz egri elnöke egy kiszivárgott felvételen a NER filozófiájáról értekezett, pont Kóka Jánost hozta fel követendő példaként: „Szeretnénk az árkokat betemetni, akit lehet, áthúzni erre az oldalra, mindenkit, aki idomul. Vannak lehetőségek pozíciókat adni. Meg kell mondanom, Kóka János kiválóan üzletel egyébként a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, de nem politizál. Nincs olyan, hogy a politikai térben valaki a NER-nek nekimegy, és közben a másik fronton úgymond veszélyt jelent. Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad, mert abban a pillanatban ellenséggé válik.