Vajna Tímea felszámolja az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő céget

PÉNZ
2021 október 29., 04:15
comments 3

2021. szeptember elsején megindították a végelszámolási eljárást az egykori filmmogul, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen – írja a Forbes.

A vagyonkezelő mögött még tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings, aminek egyik tulajdonosa Vajna Tímea, vagyis a lap szerint feltételezhető, hogy Andy Vajna öröksége továbbra is özvegye kezében van.

A Forbes azt írja, az AV Perfect felszámolás után leadott alapítói határozata szerint a cégből 1 529 278 millió dollár (félmilliárd forint) osztalékot vesznek ki, amit beleszámítanak a társaság felé fennálló, összesen 1,6 millió dolláros tartozásba.

Az AV Perfect papíron egyébként közel öt milliárdos veszteséget hozott össze 2020-ban.

A Forbes legutóbbi becslése szerint Vajna Tímea Magyarország 39. leggazdagabb embere, vagyonát idén év elején 38,6 milliárd forintra becsülték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.