Legalább 15 ember megsérült egy késes támadásban a tokiói metróban, ahol aztán tűz ütött ki

külföld
2021 október 31., 13:13

Vasárnap Tokióban az egyik metróvonalon egy késsel hadonászó ámokfutó legalább 15 embert megsebesített. A hírek szerint a rendőrségnek már sikerült elkapnia a férfit, aki tüzet is gyújtott a metróban. Úgy tudni, hogy az elkövető egy húsz év körüli férfi, akit gyilkossági kísérlet gyanújával tartóztattak le.

A támadást, ami a Tokióhoz tartozó Csofu város Kokuryo állomása közelében közlekedő vonaton történt, japán idő szerint este nyolckor jelentették. Egyelőre nincsenek pontos adatok, hogy hány utas sérült meg a támadásban és a tűzben, azonban úgy tudni, hogy egy hatvanas éveiben járó férfi kritikus állapotban van.

A tokiói tűzoltóság jelentése szerint a férfi feltehetően sósavat permetezett szét a metró első és második kocsijában, majd meggyújtotta azokat. A Twitterre felkerült videók egyikén látható, hogy rengeteg ember próbál menekülni a füstölgő metrókocsikból az ablakokon keresztül, egy másik felvételen pedig azt látni, hogy sokan a metrókocsikon belül próbálnak egy sarokban meghúzódni, köztük olyanok is, akiknek véres a ruhájuk.

link Forrás
link Forrás

(The Japan Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.