Legalább 15 ember megsérült egy késes támadásban a tokiói metróban, ahol aztán tűz ütött ki

2021 október 31., vasárnap 13:13
1

Vasárnap Tokióban az egyik metróvonalon egy késsel hadonászó ámokfutó legalább 15 embert megsebesített. A hírek szerint a rendőrségnek már sikerült elkapnia a férfit, aki tüzet is gyújtott a metróban. Úgy tudni, hogy az elkövető egy húsz év körüli férfi, akit gyilkossági kísérlet gyanújával tartóztattak le.

A támadást, ami a Tokióhoz tartozó Csofu város Kokuryo állomása közelében közlekedő vonaton történt, japán idő szerint este nyolckor jelentették. Egyelőre nincsenek pontos adatok, hogy hány utas sérült meg a támadásban és a tűzben, azonban úgy tudni, hogy egy hatvanas éveiben járó férfi kritikus állapotban van.

A tokiói tűzoltóság jelentése szerint a férfi feltehetően sósavat permetezett szét a metró első és második kocsijában, majd meggyújtotta azokat. A Twitterre felkerült videók egyikén látható, hogy rengeteg ember próbál menekülni a füstölgő metrókocsikból az ablakokon keresztül, egy másik felvételen pedig azt látni, hogy sokan a metrókocsikon belül próbálnak egy sarokban meghúzódni, köztük olyanok is, akiknek véres a ruhájuk.

(The Japan Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt