Győzött a norvég strandkézilabda-forradalom: a nők ezentúl shortban játszhatnak

sport
2021 november 01., 16:13
comments 11

Júliusban az egész világ az Európai Kézilabda Szövetségen szörnyülködött, amikor megbírságolták a norvég csapatot, miután nem az előírt bikinialsóban, hanem rövidnadrágban játszottak az Eb bronzmeccsén. A sportolók kényelme helyett az idomaik látványosságát előnyben részesítő szabályzatot a nemzetközi szövetségnek október elején sikerült megváltoztatnia, és csak most derült rá fény.

Januártól a női strandkéziladások bikini helyett testhez álló szűk rövidnadrágban és szűk ujjatlan felsőben (body fit tank top) versenyezhetnek. A norvég szövetség elnöke, Kåre Geir Lio a változtatást a nemek közti egyenlőségért zajló küzdelem "egyszerre valós és szimbolikus lépésének" nevezte.

A férfi és női strandkézisekra vonatkozó szabályok még így sem egyeznek, mert a férfiak ruhájánál nem előírás a szűk szabás, de Lio szerint a női versenyzők azt mondták neki, hogy jobban megy nekik a játék szűk alsóban, és elégedettek a döntéssel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.