Győzött a norvég strandkézilabda-forradalom: a nők ezentúl shortban játszhatnak

sport
2021 november 1., 16:13
comments 11

Júliusban az egész világ az Európai Kézilabda Szövetségen szörnyülködött, amikor megbírságolták a norvég csapatot, miután nem az előírt bikinialsóban, hanem rövidnadrágban játszottak az Eb bronzmeccsén. A sportolók kényelme helyett az idomaik látványosságát előnyben részesítő szabályzatot a nemzetközi szövetségnek október elején sikerült megváltoztatnia, és csak most derült rá fény.

Januártól a női strandkéziladások bikini helyett testhez álló szűk rövidnadrágban és szűk ujjatlan felsőben (body fit tank top) versenyezhetnek. A norvég szövetség elnöke, Kåre Geir Lio a változtatást a nemek közti egyenlőségért zajló küzdelem "egyszerre valós és szimbolikus lépésének" nevezte.

A férfi és női strandkézisekra vonatkozó szabályok még így sem egyeznek, mert a férfiak ruhájánál nem előírás a szűk szabás, de Lio szerint a női versenyzők azt mondták neki, hogy jobban megy nekik a játék szűk alsóban, és elégedettek a döntéssel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt