Összeomlott egy épülő toronyház Nigériában

2021 november 1., hétfő 17:42

Nigéria legnagyobb városában, Lagosban hétfőn összeomlott egy építés alatt álló 25 emeletes toronyház, több tucat munkás rekedhetett a romok alatt, közölte Ibrahim Farinloye, a helyi katasztrófavédelem ügyvivő vezetője.

Fotó: PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan szorultak a romok közé, de eddig legalább három munkást sikerült élve kimenteni. Egyikük a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy mintegy ötvenen dolgoztak az Ikoyi városrészben található épületben, amikor a házomlás történt.

Fotó: PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint munkások és helyi lakosok együtt próbálják kimenteni az embereket a törmelék alól. A dpa német hírügynökség megjegyezte, hogy nem számítanak ritkaságnak a házomlások Lagosban. A legtöbb ilyen incidens hátterében s a biztonsági előírások be nem tartása és a silány minőségű építőanyagok állnak.

Másfél éve, 2019 márciusában egy iskola épülete omlott össze több mint húsz ember életét kioltva, negyvennél többen sérültek meg; az áldozatok többsége diák volt. Öt éve pedig egy templom omlott össze épp akkor, amikor misét tartottak benne. Akkor 160 ember halt meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt