Összeomlott egy épülő toronyház Nigériában

baleset
2021 november 01., 17:42

Nigéria legnagyobb városában, Lagosban hétfőn összeomlott egy építés alatt álló 25 emeletes toronyház, több tucat munkás rekedhetett a romok alatt, közölte Ibrahim Farinloye, a helyi katasztrófavédelem ügyvivő vezetője.

photo_camera Fotó: PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan szorultak a romok közé, de eddig legalább három munkást sikerült élve kimenteni. Egyikük a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy mintegy ötvenen dolgoztak az Ikoyi városrészben található épületben, amikor a házomlás történt.

photo_camera Fotó: PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint munkások és helyi lakosok együtt próbálják kimenteni az embereket a törmelék alól. A dpa német hírügynökség megjegyezte, hogy nem számítanak ritkaságnak a házomlások Lagosban. A legtöbb ilyen incidens hátterében s a biztonsági előírások be nem tartása és a silány minőségű építőanyagok állnak.

Másfél éve, 2019 márciusában egy iskola épülete omlott össze több mint húsz ember életét kioltva, negyvennél többen sérültek meg; az áldozatok többsége diák volt. Öt éve pedig egy templom omlott össze épp akkor, amikor misét tartottak benne. Akkor 160 ember halt meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.