A Modernából fél adagot adnak harmadik oltásként

járvány
2021 november 02., 15:18
A Moderna mRNS-technológián alapuló vakcinája
photo_camera Fotó: STR/NurPhoto via AFP

Fél adag Modernát adnak azoknak, akik az első két koronavírus elleni oltásukat is ebből a vakcinából kapták, írja a Telex.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette, hogy módosítottak az eljárásrenden, ami megfelel az Európai Gyógyszerügynökség és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal ajánlásának is. Romániában is ezt követik.

A Moderna ugyanúgy mRNS-vakcina, mint a Pfizer, de egy adag több mint háromszor annyi mRNS-t tartalmaz. A gyártó szerint a felezéssel mérsékelhetők az oltási reakciók (láz, izomfájdalom), és több vakcina maradhat a kevésbé átoltott országok számára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.